top of page
Search

Offisiell uttalelse fra Liberstad: Trakassering og uakseptabel oppførsel fra Lindesnes kommune

Det er sjeldent at vi i Liberstad går ut med offentlige uttalelser, men etter hendelsene den siste uken ser vi oss nødt til å belyse situasjonen fra vårt perspektiv. Etter flere år med nedlatende og uvennlig oppførsel fra Lindesnes kommune har den siste befaringen i Liberstad gjort det tydelig at vi må sette klare grenser. De siste dagene har markert et punkt hvor vi ikke lenger kan ignorere kommunens urettmessige behandling og trakassering.


Kommunens oppførsel – Et mønster av trakassering og maktmisbruk


Siden overtakelsen av eiendommen i 2017, har vi gjentatte ganger forsøkt å etablere en konstruktiv dialog med Lindesnes kommune. Dessverre har våre henvendelser blitt møtt med en uvennlig, nedlatende og tidvis aggressiv holdning fra kommunens representanter. Dette har vært gjennomgående under fem befaringer, hvor kommunen ser ut til å lete etter ulovligheter og avvik, til tross for at slike i hovedsak ikke har vært til stede. Der det har forekommet mindre avvik, har vi alltid vært villige til å rette opp disse umiddelbart. Imidlertid har kommunens manglende åpenhet for dialog, samt deres unnlatelse av å besvare våre tilbakemeldinger, gjort det vanskelig å oppnå en løsningsorientert prosess. Dette mønsteret viser en systematisk mangel på respekt for vår vilje til samarbeid og en fraværende vilje til å føre en konstruktiv dialog.


Gjennomgående uvennlig og truende adferd


Under disse befaringene har vi gang på gang blitt møtt med en nedlatende og truende adferd fra kommunens representanter. Ved flere anledninger har de krevd innsyn i private rom og områder som ikke har noen relevans for byggesaker, og de har til og med gått så langt som å ta bilder av våre private eiendeler. Denne formen for inngrep i vår private sfære har vært uprofesjonell, krenkende og skapt en følelse av maktmisbruk.


Den siste befaringen – Et vendepunkt


Den siste befaringen, som fant sted denne uken, var den femte på syv år. Selv om det ikke har vært noen nye byggearbeider eller større utviklingsprosjekter på eiendommen siden forrige befaring i 2023, krevde kommunen nok en gang full tilgang til eiendommen, inkludert private rom og områder som ikke var relevante for inspeksjonen. Våre tiltak har kun bestått av rehabilitering og oppgradering av eksisterende strukturer, samt noen mindre søknadspliktige arbeider som vi har innrettet oss etter og rettet opp i umiddelbart. Til tross for dette har kommunen ved gjentatte anledninger søkt etter avvik uten reell grunn. Det er også viktig å merke seg at alle de siste befaringene og møter med kommunen har blitt videofilmet som dokumentasjon på hendelsesforløpet.


Det mest bekymringsverdige ved denne siste befaringen var den truende og aggressive holdningen som kommunens representanter la for dagen. Istedenfor å legge opp til en åpen og konstruktiv dialog, ble jeg møtt med krav om umiddelbar etterlevelse, uten mulighet for diskusjon eller spørsmål. Da jeg forsøkte å stille spørsmål eller fremme innvendinger, ble jeg truet med politimakt. Kommunens oppførsel viste tydelig at deres eneste intensjon var å tvinge meg til å adlyde, uten hensyn til mine rettigheter eller bekymringer. Denne maktmisbruken, kombinert med den aggressive tonen, har gjort det umulig for meg å fortsette et samarbeid på slike vilkår.


Konsekvensene for barna


Det som gjør denne situasjonen enda mer uakseptabel, er at mine barn var til stede under befaringen. Jeg hadde håpet at dette kunne være en lærerik opplevelse for dem, hvor de kunne se hvordan samarbeid med myndighetene kan foregå på en respektfull måte. I stedet ble de vitne til en skremmende og aggressiv oppførsel fra kommunens representanter, noe som har skapt en følelse av utrygghet i deres eget hjem. Som forelder er det min plikt å beskytte mine barn, og jeg kan ikke tillate at de skal føle seg utrygge i sitt eget hjem på grunn av urettmessig oppførsel fra offentlige representanter.


Avslutning av all dialog med kommunen


Etter denne siste ukens hendelser, og flere år med trakassering fra Lindesnes kommune, ser vi oss nå nødt til å avslutte all videre dialog. Siden oppstarten i 2017 har jeg vært imøtekommende overfor kommunen. Jeg har innrettet meg etter de pålegg jeg har vært enig i, og har gjort mitt beste for å etterleve regelverket. Til tross for dette har jeg gjennom alle år blitt møtt med uvennlighet, nedlatende kommentarer og truende svar fra kommunens representanter.


Dette er en beslutning vi ikke har tatt lett, men den pågående mangelen på respekt for våre rettigheter og privatliv har gjort det nødvendig.


Vi vil derfor ikke lenger respondere på noen form for kommunikasjon fra Lindesnes kommune, verken via e-post, brev eller annen form for korrespondanse. Vi forventer at kommunen og deres representanter unnlater å oppsøke vår eiendom fysisk, da den siste befaringen har gjort at min familie nå føler seg utrygge på kommunens hensikter, og vi ber om at det også avstås fra videre trakassering og trusler. Det er verdt å merke seg at vi har videofilmet alle de siste befaringene og møter som dokumentasjon på kommunens handlinger.


Barnas trygghet må prioriteres


Det er viktig å understreke at det bor familier og barn i Liberstad, og at kommunens handlinger denne uken har hatt en alvorlig innvirkning på dem. Som forelder er min høyeste prioritet å sikre at mine barn føler seg trygge i sitt eget hjem. Under befaringen ble de skremt av den truende og aggressive oppførselen som ble utvist av kommunens representanter. Det er uakseptabelt at mine barn skal oppleve frykt i sitt hjem på grunn av slike hendelser. Dette må tas på største alvor, og vi forventer at kommunen straks tar nødvendige skritt for å unngå at lignende situasjoner oppstår i fremtiden.

957 views0 comments

Comentarios


bottom of page